Hva kan jeg spise mye av, og hva skal jeg styre unna?

Spis og drikk

Brokkoli

Bær, i alle fall blåbær, kirsebær og bringebær

Grønn te

Grønnkål

Grønnsaker med sterke farger

Hvetegress

Hvitløk

Ingefær

Kål

Kurkumin

Krydder generelt

Løk (alle typer)

Mørk sjokolade (over 70 prosent kakao

Nøtter (rå, alle nøtter bortsett fra peanøtter- og cashewnøtter)

Oliven (olje)

Omega 3

Probiotika, for eksempel fermentert surkål eller Kimchi

Rødvin med lavt sukkerinnhold, og kun ett lite glass av og til

Sitrusfrukt

Sopp

Spinat

Steinfrukt, spesielt plommer

Tang og tare

Tomater (varmebehandlet)

Urter

Vann (bland gjerne kokt og kaldt da lunkent vann er best for kroppen)

Vitamin D

Fisk (av og til, ikke større stykke enn håndflaten din og ikke oppdrett)

Kjøtt (av og til, ikke større stykke enn håndflaten din og økologisk)

Ikke spis og ikke drikk (så mye)

Alkohol (til nød ett glass ikke-søt rødvin)

Sjokolade med under 70 prosent kakao

Godteri med sukker

Bakevarer av lyst mel som lyst brød, boller, kaker, croissanter med mer

Cornflakes

Frokostblandinger som er søte eller lyse

Honning

Margarin

Pasta

Peanøtter og cashewnøtter samt alle nøtter som er varmebehandlet og/eller behandlet med salt eller lignende

Poteter og spesielt potetmos (kokte kalde ikke-melne poteter er ok)

Potetgull og popkorn

Ris

Sirup

Solsikke-, soya-, og maisolje

Sukker

Syltetøy

Søt yoghurt

Søte drikker

Bearbeidet fisk, som for eksempel fiskepinner

Oppdrettsfisk

Bearbeidet kjøtt, som for eksempel pølser

Fruktjuice eller gulrotjuice

Egg fra ikke-økologisk produksjon eller soyaspisende høner

Rådene satt sammen i en tabell

Spis og drikk Ikke spis, ikke drikk (så mye)
• Brokkoli
• Bær, i alle fall blåbær, kirsebær og bringebær
• Grønn te
• Grønnkål
• Grønnsaker med sterke farger
• Hvetegress
• Hvitløk
• Ingefær
• Kål
• Kurkumin
• Krydder generelt
• Løk (alle typer)
• Mørk sjokolade (over 70 prosent kakao)
• Nøtter (rå, alle nøtter bortsett fra peanøtter- og cashewnøtter)
• Oliven (olje)
• Omega 3
• Probiotika, for eksempel fermentert surkål eller Kimchi
• Rødvin med lavt sukkerinnhold, og kun ett lite glass av og til
• Sitrusfrukt
• Sopp
• Spinat
• Steinfrukt, spesielt plommer
• Tang og tare
• Tomater (varmebehandlet)
• Urter
• Vann (bland gjerne kokt og kaldt da lunkent vann er best for kroppen)
• Vitamin D
• Fisk (av og til, ikke større stykke enn håndflaten din og ikke oppdrett)
• Kjøtt (av og til, ikke større stykke enn håndflaten din og økologisk)
• Alkohol (til nød ett glass ikke-søt rødvin)
• Sjokolade med under 70 prosent kakao
• Godteri med sukker
• Bakevarer av lyst mel som lyst brød, boller, kaker, croissanter med mer
• Cornflakes
• Frokostblandinger som er søte eller lyse
• Honning
• Margarin
• Pasta
• Peanøtter og cashewnøtter samt alle nøtter som er varmebehandlet og/eller behandlet med salt eller lignende
• Poteter og spesielt potetmos (kokte kalde ikke-melne poteter er ok)
• Potetgull og popkorn
• Ris
• Sirup
• Solsikke-, soya-, og maisolje
• Sukker
• Syltetøy
• Søt yoghurt
• Søte drikker
• Bearbeidet fisk, som for eksempel fiskepinner
• Oppdrettsfisk
• Bearbeidet kjøtt, som for eksempel pølser
• Fruktjuice eller gulrotjuice
• Egg fra ikke-økologisk produksjon eller soyaspisende høner