
Hva kan jeg spise mye av, og hva skal jeg styre unna?

Spis og drikk
Brokkoli
Bær, i alle fall blåbær, kirsebær og bringebær
Grønn te
Grønnkål
Grønnsaker med sterke farger
Hvetegress
Hvitløk
Ingefær
Kål
Kurkumin
Krydder generelt
Løk (alle typer)
Mørk sjokolade (over 70 prosent kakao
Nøtter (rå, alle nøtter bortsett fra peanøtter- og cashewnøtter)
Oliven (olje)
Omega 3
Probiotika, for eksempel fermentert surkål eller Kimchi
Rødvin med lavt sukkerinnhold, og kun ett lite glass av og til
Sitrusfrukt
Sopp
Spinat
Steinfrukt, spesielt plommer
Tang og tare
Tomater (varmebehandlet)
Urter
Vann (bland gjerne kokt og kaldt da lunkent vann er best for kroppen)
Vitamin D
Fisk (av og til, ikke større stykke enn håndflaten din og ikke oppdrett)
Kjøtt (av og til, ikke større stykke enn håndflaten din og økologisk)

Ikke spis og ikke drikk (så mye)
Alkohol (til nød ett glass ikke-søt rødvin)
Sjokolade med under 70 prosent kakao
Godteri med sukker
Bakevarer av lyst mel som lyst brød, boller, kaker, croissanter med mer
Cornflakes
Frokostblandinger som er søte eller lyse
Honning
Margarin
Pasta
Peanøtter og cashewnøtter samt alle nøtter som er varmebehandlet og/eller behandlet med salt eller lignende
Poteter og spesielt potetmos (kokte kalde ikke-melne poteter er ok)
Potetgull og popkorn
Ris
Sirup
Solsikke-, soya-, og maisolje
Sukker
Syltetøy
Søt yoghurt
Søte drikker
Bearbeidet fisk, som for eksempel fiskepinner
Oppdrettsfisk
Bearbeidet kjøtt, som for eksempel pølser
Fruktjuice eller gulrotjuice
Egg fra ikke-økologisk produksjon eller soyaspisende høner
Rådene satt sammen i en tabell
Spis og drikk | Ikke spis, ikke drikk (så mye) |
---|---|
• Brokkoli • Bær, i alle fall blåbær, kirsebær og bringebær • Grønn te • Grønnkål • Grønnsaker med sterke farger • Hvetegress • Hvitløk • Ingefær • Kål • Kurkumin • Krydder generelt • Løk (alle typer) • Mørk sjokolade (over 70 prosent kakao) • Nøtter (rå, alle nøtter bortsett fra peanøtter- og cashewnøtter) • Oliven (olje) • Omega 3 • Probiotika, for eksempel fermentert surkål eller Kimchi • Rødvin med lavt sukkerinnhold, og kun ett lite glass av og til • Sitrusfrukt • Sopp • Spinat • Steinfrukt, spesielt plommer • Tang og tare • Tomater (varmebehandlet) • Urter • Vann (bland gjerne kokt og kaldt da lunkent vann er best for kroppen) • Vitamin D • Fisk (av og til, ikke større stykke enn håndflaten din og ikke oppdrett) • Kjøtt (av og til, ikke større stykke enn håndflaten din og økologisk) |
• Alkohol (til nød ett glass ikke-søt rødvin) • Sjokolade med under 70 prosent kakao • Godteri med sukker • Bakevarer av lyst mel som lyst brød, boller, kaker, croissanter med mer • Cornflakes • Frokostblandinger som er søte eller lyse • Honning • Margarin • Pasta • Peanøtter og cashewnøtter samt alle nøtter som er varmebehandlet og/eller behandlet med salt eller lignende • Poteter og spesielt potetmos (kokte kalde ikke-melne poteter er ok) • Potetgull og popkorn • Ris • Sirup • Solsikke-, soya-, og maisolje • Sukker • Syltetøy • Søt yoghurt • Søte drikker • Bearbeidet fisk, som for eksempel fiskepinner • Oppdrettsfisk • Bearbeidet kjøtt, som for eksempel pølser • Fruktjuice eller gulrotjuice • Egg fra ikke-økologisk produksjon eller soyaspisende høner |