Anti-kreft-mat

Spis eller drikk ti av disse hver dag, og varier gjerne over tid.

  • Brokkoli
  • Bær, særlig blåbær, kirsebær og bringebær
  • Grønn te
  • Grønnkål
  • Grønnsaker med sterke farger
  • Hvetegress
  • Hvitløk
  • Ingefær
  • Kål (alle typer)
  • Kurkumin
  • Krydder generelt
  • Løk (alle typer)
  • Mørk sjokolade
  • Nøtter (rå)
  • Oliven (olje)
  • Omega 3
  • Probiotika, for eksempel fermentert surkål eller kimchi
  • Sopp, for eksempel shiitake, chaga eller maitake
  • Spinat
  • Tang og tare
  • Tomater (varmebehandlet)
  • Urter
  • Vann (bland gjerne kokt og kaldt, da lunkent vann er best for kroppen)
  • Vitamin D

Anti-kreft-mat er mat som bidrar til et balansert immunforsvar og som demper betennelser. I tillegg til å velge mat og drikke fra lista over kan det være smart å 

  • spise mat som er så lite bearbeidet som mulig, og av best mulig kvalitet 
  • unngå raffinert sukker
  • bytte ut bearbeidede produkter med mange tilsetningsstoffer med økologisk dyrket, minst mulig bearbeidet mat 
  • spise grønnsaker som er lave på karbohydrater